Stena Renewable blir SR Energy. Den 1 december byter vi namn till SR Energy – Scandinavian Renewable. Läs mer om namnbytet här

Vindpark Grytsjö
  • Antal verk12
  • Totalhöjd150 meter
  • Effekt/verk2,75 MW
  • Motsvarande elförsörjning hushåll14 000
  • Driftstart2013

Nyheter
Vindpark Grytsjö

16/4 - 21

SR Energy delar ut 200 000 kronor i Vindbonus

Varje år delar SR Energy ut Vindbonus till föreningar i vindparkernas närområden.
I Laholm kommun, där Vindpark Grytsjö och Uddared ligger, blir det i år 15 glada föreningar som får dela på 200 000 kronor för att utveckla sina verksamheter.  


– Vi ska köpa bland annat våtdräkter för medlemmar som inte har egen, samt prova på åkare. Med dessa kan vi förlänga säsongen då det ofta är rätt kallt i vattnet i början på sommaren, säger Hampus Strid som är med i Bengen Wakeboard klubb.

SR Energy har drivit Vindpark Grytsjö/Uddared sedan 2013. Sedan dess har man delat ut totalt 1 620 000 kronor i Vindbonus till det lokala föreningslivet. Även i år var intresset stort, och SR Energy fick in ett 40-tal ansökningar från närområdet. Vinnarna utsågs sedan av en jury på SR Energy.

 

Utöver Bengen Wakeboard Klubb är Caprifolen Voltigeklubb, Edenberga frivilliga brandkår, Hishults gymnastikförening, Junis 177 Våxtorp, Knäreds idrottsklubb, Knäreds vävstuga, Kornhult/Hishult FF, Laholms Ryttarförening, Le Petite Boule, Reumatikerföreningen Laholm, Skogaby Golfklubb, Våxtorp BOIS, Ysby Bollklubb och Ysby Bouleklubb de föreningar som får Vindbonus. Föreningarna kommer att använda pengarna till varierande aktiviteter och utvecklingsprojekt, till exempel våtdräkter, fotbollssargar och träningsredskap.

 

Vindbonusen brukar delas ut vid ett festligt tillfälle, där samtliga föreningar umgås under trevliga former och tar emot sina bidrag. På grund av covid-19 skickas bidragen till föreningarna det här året.

 

– Det är naturligtvis jättetråkigt för oss att inte kunna vara på plats och träffa föreningslivet och de lokala eldsjälarna, säger Anders Rylin, operativ chef på SR Energy. Vi är dock otroligt stolta över vår Vindpark Grytsjö/Uddared och vår Vindbonus som vi nu delat ut under 9 år i Laholm kommun. Vi hoppas självklart att vi ses nästa år i stället!

 

Nästa år återkommer chansen att söka Vindbonus för Vindpark Grytsjö/Uddared. Vid ansökan behöver man ange syftet med den sökta Vindbonusen och vad pengarna ska användas till. Ansökningstiden går ut den 15 september varje år och mer information finns på www.srenergy.se.

 

För mer information kontakta:

Anders Rylin, Operativ Chef på SR Energy, 070-485 53 92, anders.rylin@srenergy.se.

 

20/1 - 21

Vindbonus Uddared/Grytsjö

Nu är det dags att ansöka om vindbonus för alla föreningar som är verksamma i områden kring Vindparkerna Uddared/Grytsjö! Varje år delar vi ut Vindbonus som är 10 000 kr per verk, de pengarna samlas i en pott som föreningarna i närområdet kan söka från. Sista ansökningsdag är 28 feb. Vi ser fram emot alla årets ansökningar!

Fakta och information

Vindpark Grytsjö är ett av SR Energys första egenutvecklade projekt och ligger i Laholms kommun. Vindparken producerar varje år ca 70 GWh vilket motsvarar behovet av hushållsel för ca 14 000 villor.

Vindparken ligger vid Putsered, Laholms kommun, ca 6 km öster om samhället Knäred. Området domineras av produktionsskog och pekades tidigt ut i ett tillägg till den kommunala översiktsplanen som ett område lämpligt för vindkraft.

Under vintern 2012 påbörjades byggnationen av vägar och fundament. Vindkraftverken levererades under hösten 2012/vintern 2013 och kunde slutligen tas i drift i maj 2013.

Ett av vindkraftverken i parken ägs tillsammans av flera utav markägarna där vindparken är byggd, via Putsereds Vind AB, som även var med och initierade projektet tillsammans med ytterligare markägare i området. Den dagliga driften av även detta vindkraftverk hanteras dock av SR Energy.

 

 

Antal verk: 12
Totalhöjd: 150 meter
Effekt/verk: 2,75 MW
Leverantör: GE Energy
Beräknad produktion: ca 70 GWh per år
Driftstart: 2013

Kontaktpersoner

Ann-Margreth Larsson

Driftingenjör

Missa inte att söka vindbonus!

Missa inte att söka vindbonus senast den 28 februari! Varje år delas 110 000 kr ut till föreningar i närheten av vindpark Grytsjö.