Har du mark i södra Sverige och är intresserad av att etablera vindkraft? Klicka här

Varje år delar SR Energy ut Vindbonus till föreningslivet kring våra vindparker.

Det lokala näringslivet och samhället behöver inte bara kraft. De behöver vindkraft. En vindpark innebär stora investeringar, och när de blir verklighet skapar de arbetstillfällen i närområdet.

Vi förstår värdet i detta, och strävar efter att använda så stor andel lokala entreprenörer som möjligt. Vi tror på ett starkt föreningsliv. Varje år delar vi ut Vindbonus till föreningslivet i kring våra vindparker. Det är vårt sätt att ge tillbaka till närområdet. Vårt åtagande är långsiktigt. Vi vill vara goda medborgare där vi verkar, vi vill göra skillnad.

Ansök om Vindbonus här

Ansökan och urval

Sök Vindbonus till din förening
Alla föreningar i områden kring våra vindparker kan söka Vindbonus. I ansökan är det viktigt att tydligt beskriva syftet med den sökta Vindbonusen samt hur pengarna ska användas.

Eventuell möjlighet för SR Energy att synas i samband med användandet av Vindbonusen får gärna beskrivas i ansökan, det kan vara genom logga på nummerlappar, skyltar vid en sarg eller liknande.

Urval
Efter att ansökningstiden har gått ut så sammanställs ansökningarna och sedan utses vinnarna av en jury på SR Energy. Beslutet går ej att överklaga och det finns ingen garanti att man beviljas hela det sökta beloppet varpå det är viktigt att man anger vad man kan använda en mindre summa till.

Efter utdelad Vindbonus redovisar Föreningarna vad pengarna använts till genom tex bilder och kvitton. Man är välkommen att som förening söka Vindbonus varje år, även om man fått året innan.

Riskebo

Vindbonusutdelning 2023

Vindbonus delas ut till föreningar i närheten av vindparken. Vindbonusen syftar till att stärka det lokala föreningslivet kring SR Energys vindparker. Föreningarnas starka eldsjälar håller bygdens kulturliv levande och bidrar till en meningsfull och aktiv fritid för många. Genom att skapa delaktighet och engagemang har det lokala föreningslivet en betydelsefull roll i ett välmående samhälle.

Utdelade vindbonusar 2023

Nu är det klart vilka föreningar som får dela på årets vindbonus på 70.000 kr för Vindpark Riskebo.

Vi vill passa på att tacka alla som har ansökt om vindbonus! Årets mottagare är:

Rösjöns Sportfiskeklubb
Långshyttans Innebandyklubb
Långshyttan Hockey club
Myckelby Bygdegårdsförening
Riskebo jaktklubb
Ryggensfiskevårdsområdesförening

Vid Vindbonus-utdelningen, som ägde rum på Myckelby Bygdegård den 21 nov, samlades representanter för de sex föreningarna.

– Det känns fantastiskt roligt att åter få träffa föreningslivet och alla lokala eldsjälar, sägerJessica Nylander, ansvarig för Vindbonus på SR Energy. Vi är otroligt stolta över vår Vindpark Riskebo och vår Vindbonus som delades ut för andra gången.

Tvinnesheda

Vindbonusutdelning 2023

I år delas Vindbonus ut till 15 föreningar i Uppvidinge kommun. Vindbonusen syftar till att stärka det lokala föreningslivet kring SR Energys vindparker. Föreningarnas starka eldsjälar håller bygdens kulturliv levande och bidrar till en meningsfull och aktiv fritid för många. Genom att skapa delaktighet och engagemang har det lokala föreningslivet en betydelsefull roll i ett välmående samhälle.

 

Utdelade vindbonusar 2023

Nu är det klart vilka föreningar som får dela på årets vindbonus för Vindpark Tvinnesheda. Vi vill passa på att tacka alla som har ansökt om vindbonus! Årets mottagare är:

Badebodaåns fiskevårdsområdesförening
BKU i Åseda, en del av Equmenia
Flybo bygdegårdsförening
Fröseke med flera byars Älgjaktlag
Göljehult-Tälleryd Älgjaktlag
Hälsans Hus
Hökhults byalag
Sockenrundan - en tur på landsbygden
Korpförening Åseda
Lenhovda Idrottsförening
Näshults motorveteraner
SPF Seniorerna Åseda-Nottebäck
Team Viltvård
Älghult Uppvidinge Musikkår
Åseda IF

Åby Alebo

Vindbonusutdelning 2023

I år delas Vindbonus ut till 13 föreningar i Mönsterås kommun. Vindbonusen syftar till att stärka det lokala föreningslivet kring SR Energys vindparker. Föreningarnas starka eldsjälar håller bygdens kulturliv levande och bidrar till en meningsfull och aktiv fritid för många. Genom att skapa delaktighet och engagemang har det lokala föreningslivet en betydelsefull roll i ett välmående samhälle.

 

Utdelade vindbonusar 2023

Nu är det klart vilka föreningar som får dela på årets vindbonus för Vindpark Åby Alebo. Vi vill passa på att tacka alla som har ansökt om vindbonus! Årets mottagare är:

Blomstermåla ryttarförening
Emådalens svett & press
Fliseryds Hembygdsförening
Fliseryds Idrottsförening
Fliseryds PRO-förening
Fliseryds sportfiskeklubb
Grönskog Skolas Byalag
Historiska Föreningen Sandbäckshult-Hornsö
Mönsterås Brukshundklubb
Mönsterås GoIF
Mönsterås Golfklubb
Stranda Hembygdsförening Mönsterås
Stranda United IF

Örbacken

Vindbonusutdelning 2023

I år delas Vindbonus ut till sju föreningar i Mjölby kommun. Vindbonusen syftar till att stärka det lokala föreningslivet kring SR Energys vindparker. Föreningarnas starka eldsjälar håller bygdens kulturliv levande och bidrar till en meningsfull och aktiv fritid för många. Genom att skapa delaktighet och engagemang har det lokala föreningslivet har en betydelsefull roll i ett välmående samhälle.

Vindbonusen delades ut den 24:e januari på Mjölby Stadshotell. Där fick samtliga föreningar umgås under trevliga former och tar emot sina bidrag.

Årets Vindbonus utdelning på Mjölby Stadshotell

 

– Det känns fantastiskt roligt att åter få träffa föreningslivet och alla lokala eldsjälar, sägerJessica Nylander, ansvarig för Vindbonus på SR Energy. Vi är otroligt stolta över vår Vindpark Örbacken och vår Vindbonus som vi nu delat ut under fjorton år i Mjölby kommun.

 

Utdelade vindbonusar 2023

Nu är det klart vilka föreningar som får dela på årets utdelning av Vindbonus för vindpark Örbacken. Vi på SR Energy är glada över alla ansökningar som har kommit in!

Föreningarna som får ta del av årets vindbonus är:

Mjölby Allmänna Ryttarsällskap
Hela människan
Mjölby Cykelklubb
Västra Hargs hembygdsförening
Folkdanslaget Kvarngillet
Mjölby Konstförening
Mjölby Storband

 

Saxberget

Vindbonusutdelning 2023

I år delas Vindbonus ut till tio föreningar i Ludvika kommun. Vindbonusen syftar till att stärka det lokala föreningslivet kring SR Energys vindparker. Föreningarnas starka eldsjälar håller bygdens kulturliv levande och bidrar till en meningsfull och aktiv fritid för många. Genom att skapa delaktighet och engagemang har det lokala föreningslivet har en betydelsefull roll i ett välmående samhälle.

Vid Vindbonus-utdelningen, som ägde rum på Disponentparken i Grängesberg 1/3, samlades representanter för de 10 föreningarna.

Det känns fantastiskt roligt att få träffa föreningslivet och alla lokala eldsjälar, säger Thomas Svensson, Driftingenjör på SR Energy. Vi är otroligt stolta över vår Vindpark Saxberget och vår Vindbonus som vi nu delat ut under 16 år i Ludvika kommun.

Utdelade vindbonusar 2023

Nu är det klart vilka föreningar i Ludvika kommun som får dela på årets Vindbonus för Vindpark Saxberget. Vi fick in många ansökningar i år, och de 10 föreningar som kommer motta vindbonus är:

FK Grängesfirren
Föreningen Folkets Hus u.p.a i Grängesberg (Folkets Park)
Föreningen Grängesbergs Disponentparks Vänner
Grangärdegymnasterna
Grängesbergsbanornas Järnvägsmuseum
Hörkens Bygdedansare
Idrotts Föreningen Vulcanus
Ludvika Minicircus
Ludvika Seniorbridge
Saxdalens IF

 

Vindbonusen för Vindpark Saxberget är 150 000 kr årligen, vilket baseras på 10 000 kr per verk för 15 verk. För de övriga fem verken utbetalas bygdepeng till Ludvika kommun som fördelar pengarna mellan Ljungåsens friluftsanläggning och IFK Grängesberg.

Möckelsjö

Utdelade vindbonusar 2023

Nu är det klart vilka föreningar i Härnösand som får dela på årets Vindbonus för Vindpark Möckelsjö. Vi fick in många bra ansökningar i år, och de 4 föreningar som kommer motta vindbonus är:

Byggnadsföreningen Utansjö
Vålånger överskog jaktklubb
Ek.för. Ramviks Folkets Hus
Autism Västernorrland

 

 

Vindbonusutdelning 2023

I år delas Vindbonus ut till 4 föreningar i Härnösands kommun. Vindbonusen syftar till att stärka det lokala föreningslivet kring SR Energys vindparker. Föreningarnas starka eldsjälar håller bygdens kulturliv levande och bidrar till en meningsfull och aktiv fritid för många. Genom att skapa delaktighet och engagemang har det lokala föreningslivet har en betydelsefull roll i ett välmående samhälle.

– Det känns fantastiskt roligt att få träffa föreningslivet och alla lokala eldsjälar, säger Ann Margret Larsson, driftingenjör på SR Energy. Vi är otroligt stolta över vår Vindpark Möckelsjö och vår Vindbonus som vi nu delat ut under fjorton år i Härnösands kommun.

Vid Vindbonus-utdelningen, som ägde rum på Rö Folkets Hus den 15/11, samlades representanter för de fyra föreningarna för en trevlig tillställning

Lemnhult

Vindbonusutdelning 2023

I år delas Vindbonus ut till tretton föreningar i Vetlanda kommun. Vindbonusen syftar till att stärka det lokala föreningslivet kring SR Energys vindparker. Föreningarnas starka eldsjälar håller bygdens kulturliv levande och bidrar till en meningsfull och aktiv fritid för många. Genom att skapa delaktighet och engagemang har det lokala föreningslivet har en betydelsefull roll i ett välmående samhälle.

Vindbonusen delades ut den 4:e december på Vedbände gård. Där fick samtliga föreningar umgås under trevliga former och tar emot sina bidrag.

– Det är väldigt roligt att få träffa föreningslivet och alla lokala eldsjälar och att kunna göra skillnad för dessa föreningar, säger Jessica Nylander, ansvarig för Vindbonus på SR Energy. Vi är otroligt stolta över vår Vindpark Lemnhult och vår Vindbonus som vi nu delat ut under elva år.

 

Utdelade vindbonusar 2023

Nu är det klart vilka föreningar som får dela på 360 000 kr för årets utdelning av Vindbonus för vindpark Lemnhult.

Vi på SR Energy är glada över alla ansökningar som har kommit in!

Årets föreningar 2023

Korsberga Jaktvårdsförening
Näshults Hembygdsförening
Korsberga samhällsförening
Föreningen Folkets Park upa i Åseda
Korsberga Scoutkår
Aktivitetsklubben Bruket
Föreningen Näverlundadalen
Smålands Trädgård ek. för.
Bäckseda IF
Skirö AIK
Lions Club Vetlanda
Norrhult Big Band/Norrhults Musikkår
Vetlanda Brukshundklubb

Kronoberget

Vindbonus 2023:

I år delas Vindbonus ut till sju föreningar i Lekebergs kommun. Vindbonusen syftar till att stärka det lokala föreningslivet kring SR Energys vindparker. Föreningarnas starka eldsjälar håller bygdens kulturliv levande och bidrar till en meningsfull och aktiv fritid för många. Genom att skapa delaktighet och engagemang har det lokala föreningslivet har en betydelsefull roll i ett välmående samhälle.

Vindbonusen delades ut den 28:e februari på Edsbergs Bygdegård. Där fick samtliga föreningar umgås under trevliga former och tar emot sina bidrag.

– Det känns riktigt roligt att få träffa föreningslivet och alla lokala eldsjälar, säger Martin Thunarf, driftingenjör på SR Energy. Vi är otroligt stolta över vår Vindpark Kronoberget och vår Vindbonus som vi nu delat ut under fem år i Lekebergs kommun.

 

Utdelade vindbonusar 2023

Nu är det klart vilka föreningar som får dela på årets vindbonus för Vindpark Kronoberget. Vi vill passa på att tacka alla som har ansökt om vindbonus! Årets mottagare är:

Brohyttans Idrottsförening
Edsbergs Bygdegårdsförening
Fjugesta Idrottsförening
FTGs Byalag
Gropens Idrottsförening
Mullhyttans bygdeförening
Mullhyttans Idrottsförening
Via Byalag

Grytsjö/Uddared

Vindbonusutdelning 2023

I år delas Vindbonus ut till 11 föreningar i Laholms kommun. Vindbonusen syftar till att stärka det lokala föreningslivet kring SR Energys vindparker. Föreningarnas starka eldsjälar håller bygdens kulturliv levande och bidrar till en meningsfull och aktiv fritid för många. Genom att skapa delaktighet och engagemang har det lokala föreningslivet en betydelsefull roll i ett välmående samhälle.

Utdelade vindbonusar 2023

I år får föreningarna runt Vindpark Grytsjö/Uddared dela på 200 000 kronor för att utveckla sina verksamheter.

Floalt MC
Caprifolens Voltigeklubb
Laholms Golfklubb
Våxtorps Bygdegårdsförening
Fub lokalföreningen Laholm
SK Stimmet
Hishults Byalag
Friluftsfrämjandet Knäred
Knäreds Bygdegårdsförening
Le Petit Bouleklubb
Mötesplats Kvarnen

Fredriksdal

Vindbonusutdelning 2023

Vindbonusen delas ut vid ett festligt tillfälle, där samtliga föreningar umgås under trevliga former och tar emot sina bidrag.

– Det känns fantastiskt roligt att åter få träffa föreningslivet och alla lokala eldsjälar, säger Malin Serrander, Hållbarhets- och kommunikationsansvarig SR Energy. Vi är otroligt stolta över vår Vindpark Fredriksdal och vår Vindbonus som vi nu delat ut under tio år i Nässjö kommun.

Utdelade vindbonusar 2023

Nu är det klart vilka föreningar som får dela på årets vindbonus för Vindpark Fredriksdal. Vi vill passa på att tacka alla som har ansökt om Vindbonus! Årets mottagare är:

Alif folkbildning och integrationsförening
Annebergs GIF
Bringetofta Samhällsförening
Föreningen Nässjö Ski
Malmbäcks IF
Nässjö HC
Nässjö Skridsko och Konståkningsklubb

Hvetlanda Skidklubb