Har du mark i södra Sverige och är intresserad av att etablera vindkraft? Klicka här

Varje år delar SR Energy ut Vindbonus till föreningslivet kring våra vindparker.

Det lokala näringslivet och samhället behöver inte bara kraft. De behöver vindkraft. En vindpark innebär stora investeringar, och när de blir verklighet skapar de arbetstillfällen i närområdet.

Vi förstår värdet i detta, och strävar efter att använda så stor andel lokala entreprenörer som möjligt. Vi tror på ett starkt föreningsliv. Varje år delar vi ut Vindbonus till föreningslivet i kring våra vindparker. Det är vårt sätt att ge tillbaka till närområdet. Vårt åtagande är långsiktigt. Vi vill vara goda medborgare där vi verkar, vi vill göra skillnad.

Ansök om vindbonus här

Ansökan och urval

Sök vindbonus till din förening
Alla föreningar i områden kring våra vindparker kan söka Vindbonus. I ansökan är det viktigt att tydligt beskriva syftet med den sökta Vindbonusen samt hur pengarna ska användas.

Eventuell möjlighet för SR Energy att synas i samband med användandet av Vindbonusen får gärna beskrivas i ansökan, det kan vara genom logga på nummerlappar, skyltar vid en sarg eller liknande.

Urval
Efter att ansökningstiden har gått ut så sammanställs ansökningarna och sedan utses vinnarna av en jury på SR Energy. Beslutet går ej att överklaga och det finns ingen garanti att man beviljas hela det sökta beloppet varpå det är viktigt att man anger vad man kan använda en mindre summa till.

Efter utdelad Vindbonus redovisar Föreningarna vad pengarna använts till genom tex bilder och kvitton. Man är välkommen att som förening söka Vindbonus varje år, även om man fått året innan.

Tvinnesheda

Vindbonusutdelning 2022

Vindbonusen delas ut vid ett festligt tillfälle, där samtliga föreningar umgås under trevliga former och tar emot sina bidrag. Fjolårets utdelning uteblev pga pandemin, men i år kunde pristagarna samlas vid en fysisk ceremoni.

– Det känns fantastiskt roligt att åter få träffa föreningslivet och alla lokala eldsjälar, säger Dan Sandros, projektchef på SR Energy. Vi är otroligt stolta över vår Vindpark Tvinnesheda och vår Vindbonus som vi nu delat ut under två år.

Utdelade vindbonusar 2022

Nu är det klart vilka föreningar som får dela på årets vindbonus för Vindpark Tvinnesheda. Vi vill passa på att tacka alla som har ansökt om vindbonus! Årets mottagare är:

Lenhovda idrottsförening
Offensiva Åseda
Badeboda Jaktklubb
Föreningen Folkets Hus Åseda
Mörteleks by
Baggatorp Ösjöbol Jaktlag
Tälleryd Älgjaktlag
Uppvidinge Golfklubb
Åseda hembygdsförening
Åseda Idrottsförening
Åseda LRF avdelning
Älghult Uppvidinge Musikkår
Föreningen Folkets Park upa i Åseda
Korpen Åseda

Åby Alebo

Vindbonusutdelning 2022

Vindbonusen delas ut vid ett festligt tillfälle, där samtliga föreningar umgås under trevliga former och tar emot sina bidrag. Fjolårets utdelning uteblev pga pandemin, men i år kunde pristagarna samlas vid en fysisk ceremoni.

– Det känns fantastiskt roligt att åter få träffa föreningslivet och alla lokala eldsjälar, säger Dan Sandros, projektchef på SR Energy. Vi är otroligt stolta över vår Vindpark Åby-Alebo och vår Vindbonus som vi nu delat ut under två år i Mönsterås kommun.

Utdelade vindbonusar 2022

Nu är det klart vilka föreningar som får dela på årets vindbonus för Vindpark Åby Alebo. Vi vill passa på att tacka alla som har ansökt om vindbonus! Årets mottagare är:

Fliseryds Hembygdsförening
Mönsterås Handbollsklubb
Bätteropp Hästsällskap
Fliseryds IF
Emådalens svett och press
Forsabygdens Ortfiskeförening
Grönskog Skolas Byalag
Mönsterås Jazz & Kammarmusikförening
Mönsterås PRO
SSRS Räddningsstationen Mönsterås

Örbacken

Vindbonusutdelning 2022

I år delas Vindbonus ut till sju föreningar i Mjölby kommun. Vindbonusen syftar till att stärka det lokala föreningslivet kring SR Energys vindparker. Föreningarnas starka eldsjälar håller bygdens kulturliv levande och bidrar till en meningsfull och aktiv fritid för många. Genom att skapa delaktighet och engagemang har det lokala föreningslivet har en betydelsefull roll i ett välmående samhälle.

Vindbonusen delades ut den 7:e februari på Mjölby Stadshotell. Där fick samtliga föreningar umgås under trevliga former och tar emot sina bidrag.

– Det känns fantastiskt roligt att åter få träffa föreningslivet och alla lokala eldsjälar, säger Ann-Margreth Larsson, driftingenjör på SR Energy. Vi är otroligt stolta över vår Vindpark Örbacken och vår Vindbonus som vi nu delat ut under tretton år i Mjölby kommun.

 

Utdelade vindbonusar 2022

Nu är det klart vilka föreningar som får dela på årets utdelning av Vindbonus för vindpark Örbacken. Vi på SR Energy är glada över alla ansökningar som har kommit in! Föreningarna som får ta del av årets vindbonus är:

Boxholms IF
Mjölby Ungdomsmusikkår
SPF Seniorerna Stenbocken
Strålsnäs Byalag
Sya Skidklubb
Boxholms Riksteaterförening
Föreningen Granforsen

Saxberget

Vindbonusutdelning 2023

I år delas Vindbonus ut till tio föreningar i Ludvika kommun. Vindbonusen syftar till att stärka det lokala föreningslivet kring SR Energys vindparker. Föreningarnas starka eldsjälar håller bygdens kulturliv levande och bidrar till en meningsfull och aktiv fritid för många. Genom att skapa delaktighet och engagemang har det lokala föreningslivet har en betydelsefull roll i ett välmående samhälle.

Vid Vindbonus-utdelningen, som ägde rum på Disponentparken i Grängesberg 1/3, samlades representanter för de 10 föreningarna.

Det känns fantastiskt roligt att få träffa föreningslivet och alla lokala eldsjälar, säger Thomas Svensson, Driftingenjör på SR Energy. Vi är otroligt stolta över vår Vindpark Saxberget och vår Vindbonus som vi nu delat ut under 16 år i Ludvika kommun.

Utdelade vindbonusar 2023

Nu är det klart vilka föreningar i Ludvika kommun som får dela på årets Vindbonus för Vindpark Saxberget. Vi fick in många ansökningar i år, och de 10 föreningar som kommer motta vindbonus är:

FK Grängesfirren
Föreningen Folkets Hus u.p.a i Grängesberg (Folkets Park)
Föreningen Grängesbergs Disponentparks Vänner
Grangärdegymnasterna
Grängesbergsbanornas Järnvägsmuseum
Hörkens Bygdedansare
Idrotts Föreningen Vulcanus
Ludvika Minicircus
Ludvika Seniorbridge
Saxdalens IF

 

Vindbonusen för Vindpark Saxberget är 150 000 kr årligen, vilket baseras på 10 000 kr per verk för 15 verk. För de övriga fem verken utbetalas bygdepeng till Ludvika kommun som fördelar pengarna mellan Ljungåsens friluftsanläggning och IFK Grängesberg.

Möckelsjö

Vindbonusutdelning 2022

Det lokala föreningslivet har en betydelsefull roll i bygden och många verksamheter har prövats under pandemin. Möjligheterna att ses och upprätthålla verksamhet och traditioner har varit begränsade och föreningarnas starka eldsjälar har varit avgörande för fortlevnad. Nu kan äntligen verksamheterna återgå till det normala och för 4 föreningar i Härnösands kommun kommer Vindbonusen som ett välkommet bidrag.

– Det känns fantastiskt roligt att få träffa föreningslivet och alla lokala eldsjälar, säger Thomas Svensson, driftingenjör på SR Energy. Vi är otroligt stolta över vår Vindpark Möckelsjö och vår Vindbonus som vi nu delat ut under tretton år i Härnösands kommun.

Vid Vindbonus-utdelningen, som ägde rum på Rö Folkets Hus den 8/11, samlades representanter för de fyra föreningarna.

 

 

Utdelade vindbonusar 2022

Nu är det klart vilka föreningar i Härnösand som får dela på årets Vindbonus för Vindpark Möckelsjö. Vi fick in många bra ansökningar i år, och de 4 föreningar som kommer motta vindbonus är:

Härnösands Racketklubb
Ramviks Idrottsförening
Härnösands Simsällskap
Härnösand Football Club United

Lemnhult

Vindbonusutdelning 2022

I år delas Vindbonus ut till tretton föreningar i Vetlanda kommun. Vindbonusen syftar till att stärka det lokala föreningslivet kring SR Energys vindparker. Föreningarnas starka eldsjälar håller bygdens kulturliv levande och bidrar till en meningsfull och aktiv fritid för många. Genom att skapa delaktighet och engagemang har det lokala föreningslivet har en betydelsefull roll i ett välmående samhälle.

Vindbonusen delades ut den 30:e november på Vedbände gård. Där fick samtliga föreningar umgås under trevliga former och tar emot sina bidrag.

– Det känns riktigt roligt att åter få träffa föreningslivet och alla lokala eldsjälar, säger Stefan Larsson, driftingenjör på SR Energy. Vi är otroligt stolta över vår Vindpark Lemnhult och vår Vindbonus som vi nu delat ut under tio år i Vetlanda kommun.

 

Utdelade vindbonusar 2022

Nu är det klart vilka föreningar som får dela på årets utdelning av Vindbonus för vindpark Lemnhult. Vi på SR Energy är glada över alla ansökningar som har kommit in! Föreningarna som får ta del av årets vindbonus är:

Hultanäs sport och fritidsklubb
Hvetlanda Skidklubb
Korsberga Bygdegårdsförening
Korsberga samhällsförening
Näshults Sockenråd
Neuro Småländska-Höglandet
PRO Vetlanda
Rädda Barnen Vetlanda
Riksförbundet Hjärt Lung Vetlanda Sävsjö
Skirö AIK
Sportfiskarna (Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund)
Vetlanda Fotbollsskola / Myresjö IF som samordnare och administratör
Vetlandabygdens trädgårdsvänner

Kronoberget

Vindbonus 2023:

I år delas Vindbonus ut till sju föreningar i Lekebergs kommun. Vindbonusen syftar till att stärka det lokala föreningslivet kring SR Energys vindparker. Föreningarnas starka eldsjälar håller bygdens kulturliv levande och bidrar till en meningsfull och aktiv fritid för många. Genom att skapa delaktighet och engagemang har det lokala föreningslivet har en betydelsefull roll i ett välmående samhälle.

Vindbonusen delades ut den 28:e februari på Edsbergs Bygdegård. Där fick samtliga föreningar umgås under trevliga former och tar emot sina bidrag.

– Det känns riktigt roligt att få träffa föreningslivet och alla lokala eldsjälar, säger Martin Thunarf, driftingenjör på SR Energy. Vi är otroligt stolta över vår Vindpark Kronoberget och vår Vindbonus som vi nu delat ut under fem år i Lekebergs kommun.

 

Utdelade vindbonusar 2023

Nu är det klart vilka föreningar som får dela på årets vindbonus för Vindpark Kronoberget. Vi vill passa på att tacka alla som har ansökt om vindbonus! Årets mottagare är:

Brohyttans Idrottsförening
Edsbergs Bygdegårdsförening
Fjugesta Idrottsförening
FTGs Byalag
Gropens Idrottsförening
Mullhyttans bygdeförening
Mullhyttans Idrottsförening
Via Byalag

Grytsjö/Uddared

Vindbonusutdelning 2022

Vindbonusen delas ut vid ett festligt tillfälle, där samtliga föreningar umgås under trevliga former och tar emot sina bidrag. Efter två års uppehåll pga pandemin kunde pristagarna åter samlas vid en fysisk ceremoni.

 

Utdelade vindbonusar 2022

I år får föreningarna runt Vindpark Grytsjö/Uddared dela på 200 000 kronor för att utveckla sina verksamheter.

Hallands Equestrians RF
Hishults Gymnastikförening
Knäreds föreläsningsförening
Knäreds Idrottsklubb
Knäreds PRO
Laholms FK
Laholms Jujutsuklubb
Skogaby Golfklubb
Ungdomsbrandkåren Laholm
Vallberga byalag
Veinge Hembygdsförening
Våxtorps Bois

Fredriksdal

Vindbonusutdelning 2022

Vindbonusen delas ut vid ett festligt tillfälle, där samtliga föreningar umgås under trevliga former och tar emot sina bidrag. Fjolårets utdelning uteblev pga pandemin, men i år kunde pristagarna samlas vid en fysisk ceremoni.

 

– Det känns fantastiskt roligt att åter få träffa föreningslivet och alla lokala eldsjälar, säger Malin Serrander, Hållbarhets- och kommunikationsansvarig SR Energy. Vi är otroligt stolta över vår Vindpark Fredriksdal och vår Vindbonus som vi nu delat ut under nio år i Nässjö kommun.

Utdelade vindbonusar 2022

Nu är det klart vilka föreningar som får dela på årets vindbonus för Vindpark Fredriksdal. Vi vill passa på att tacka alla som har ansökt om vindbonus! Årets vindbonus-mottagare är:

Bodafors tennisklubb
BTK Clipper
Malmbäcks hembygdsförening
Nässjö Brukshundklubb
Nässjö HC
Nässjö Skridsko och Konståkningsklubb
Sandsjöfors sportklubb, SSK

Hvetlanda Skidklubb