Stena Renewable blir SR Energy. Vi har bytt namn till SR Energy – Scandinavian Renewable. Läs mer om namnbytet här

Vindpark Fredriksdal
  • Totalhöjd148 meter
  • Driftstart2014
  • Antal verk10
  • Effekt/verk1,6 MW
  • Motsvarande elförsörjning hushåll10 000

Nyheter
Vindpark Fredriksdal

3/5 - 22

Vindbonus 2022

Nu är det dags att ansöka om vindbonus för alla föreningar som är verksamma i områden kring Vindparkerna Fredriksdal! Varje år delar vi ut Vindbonus som är 10 000 kr per verk, de pengarna samlas i en pott som föreningarna i närområdet kan söka från. Sista ansökningsdag är 1 jun. Vi ser fram emot alla årets ansökningar!

18/8 - 21

SR Energy delar ut 100 000 kronor i Vindbonus till föreningar runt Vindpark Fredriksdal

Varje år delar SR Energy ut Vindbonus till föreningar i vindparkernas närområden.
I Nässjö kommun, där Vindpark Fredriksdal ligger, blir det i år sex glada föreningar som får dela på 100 000 kronor för att utveckla sina verksamheter.  


– Vår förening skall köpa in en mast för att kunna filma träningarna. På så sätt kan vi se vad som görs bra och vad det behöver jobbas mer med. Det är tack vara vindbonusen att vi kan göra denna investering, och ni har hjälpt oss i flera omgångar, vilket vi är väldigt tacksamma över, säger Hans Wikstrand i Fredriksdals Bollklubb.

 

SR Energy har drivit Vindpark Fredriksdal sedan 2014. Vi har nu delat ut totalt 800 000 kronor i Vindbonus till det lokala föreningslivet. Även i år var intresset stort, och SR Energy fick in ett 20-tal ansökningar från närområdet. Vinnarna utsågs sedan av en jury på SR Energy.

 

Utöver Fredriksdals Bollklubb, är Fredriksdals samhällsförening, Föreningen Emåns Ekomuseum, Malmbäcks IF, Nässjö KFUK-KFUMs Scoutkår och Nässjö Skridsko & Konståkningsklubb föreningar som får Vindbonus. Föreningarna kommer att använda pengarna till varierande aktiviteter och utvecklingsprojekt, till exempel hängmattor, skridskor och konstbevattning av fotbollsplan.

 

Vindbonusen brukar delas ut vid ett festligt tillfälle, där samtliga föreningar umgås under trevliga former och tar emot sina bidrag. På grund av covid-19 skickas bidragen till föreningarna det här året.

 

– Det är naturligtvis jättetråkigt för oss att inte kunna vara på plats och träffa föreningslivet och de lokala eldsjälarna, säger Anders Rylin, operativ chef på SR Energy. Vi är dock otroligt stolta över vår Vindpark Fredriksdal och vår Vindbonus som vi nu delat ut under åtta år i Nässjö kommun. Vi hoppas självklart att vi ses nästa år i stället!

 

Nästa år återkommer chansen att söka Vindbonus för Vindpark Fredriksdal. Vid ansökan behöver man ange syftet med den sökta Vindbonusen och vad pengarna ska användas till. Ansökningstiden går ut den 15 september varje år och mer information finns på www.srenergy.se.

 

För mer information kontakta:

Anders Rylin, Operativ Chef på SR Energy, 070-485 53 92, anders.rylin@srenergy.se

 

 

4/5 - 21

Vindbonus 2021

Nu är det dags att ansöka om vindbonus för alla föreningar som är verksamma i områden kring Vindparkerna Fredriksdal! Varje år delar vi ut Vindbonus som är 10 000 kr per verk, de pengarna samlas i en pott som föreningarna i närområdet kan söka från. Sista ansökningsdag är 1 jun. Vi ser fram emot alla årets ansökningar!

Fakta och information

Vindpark Fredriksdal byggdes under 2013/14. Anläggningsarbetena i området pågick fram till september 2013. Under hösten/vintern 2013/14 restes vindkraftverken. Vindparken invigdes juni 2014.Vindparkens produktion av förnybar energi motsvarar hushållsförbrukningen av el för ca 10 000 hushåll.

Antal verk: 10
Effekt: 1,6 MW/verk
Totalhöjd: 148 meter
Leverantör: GE Energy
Beräknad årlig produktion: 57 GWh
Driftstart: 2014

Kontaktpersoner

Ann-Margreth är driftingenjör och har jobbat på SR Energy sedan 2020.

Ann-Margreth Larsson

Driftingenjör

Missa inte att söka vindbonus!

Varje år delas 100 000 kr ut till föreningar i närheten av vindpark Fredriksdal, Sök Vindbonus senast den 01 juni!