Har du mark i södra Sverige och är intresserad av att etablera vindkraft? Klicka här

Karriär

Bli en del av vårt team

Vill du arbeta med oss för att säkra en hållbar energiförsörjning?

På SR Energy blir du en del av ett engagerat och kompetent team bestående av ingenjörer, miljövetare och ekonomer som alla arbetar för att påskynda energiomställningen genom produktion av förnybar energi. Våra värderingar - Långsiktighet, Effektivitet och Omtanke - har väglett oss sedan starten.

SR Energys kontor ligger i moderna lokaler i centrala Göteborg. Arbetsmiljön präglas av en varm stämning och ett gott samarbetsklimat. Vi är engagerade och drivs av en gemensam vision.

Om du letar efter en arbetsplats där du kan utvecklas och samtidigt bidra till något meningsfullt har du hittat rätt. SR Energy har idag 30 medarbetare och vi planerar för att bli fler. Vi är alltid intresserade av nya talanger så skicka in ditt CV om du vill bli en del av vårt team.

SR Energy som
arbetsplats

SR Energys kontor ligger i moderna lokaler i centrala Göteborg. Arbetsmiljön präglas av en varm stämning och ett gott samarbetsklimat. Vi är engagerade och drivs av en gemensam vision.

Om du letar efter en arbetsplats där du kan utvecklas och samtidigt bidra till något meningsfullt har du hittat rätt. SR Energy har idag 30 medarbetare och vi planerar för att bli fler. Vi är alltid intresserade av nya talanger så skicka in ditt CV om du vill bli en del av vårt team.

Dina kollegor på SR Energy

Sarah Nilsson
Analytiker vind och drift

Våra vindparker i drift genererar mycket data; om energi, men också om vinden, felkoder, temperatur etc. Det är mitt jobb som analytiker att se till att data samlas in och används på bästa sätt. Uppgifterna hjälper oss säkra att våra anläggningar producerar på ett effektivt sätt. Som analytiker i driftläget tycker jag om att vara ett stöd till mina kollegor, driftingenjörerna, och hjälpa dem att få rätt inblick i deras vindparker. Det finns ett bra samarbete i bolaget och alla mina kollegor är jättetrevliga!

Jag har två civilingenjörsexamen; en från Flyg- och Rymdtekniska programmet i Frankrike och en från KTH. Jag har även vidareutbildat mig inom data science. Jag har 10 års erfarenhet i vindenergibranschen och har jobbat både med vindresursanalys i projekt och med analys av driftsatta anläggningar.

Pia Hjalmarsson
Projektledare

”Det är en otrolig förmån att få jobba ihop med så kompetenta kollegor.”

”Jag har världens bästa jobb! Det känns otroligt meningsfullt att jobba med det jag gör; att möjliggöra att mer förnybar energi kan byggas i Sverige gör att vi långsamt får en bättre planet. Att jag dessutom, på vägen från tidig projektidé till färdigbyggd vindpark, har kul på resan gör mitt arbete klockrent.

Projektteamet på SR Energy har bred och lång erfarenhet av att bygga vindkraft. Det är en otrolig förmån att få jobba ihop med så kompetenta kollegor. Jag skulle säga att vårt ledord på projektavdelningen är flexibilitet. Det är sällan som vi säger ”det har vi aldrig prövat tidigare, det kommer inte att fungera”. Tvärtom försöker vi gemensamt hitta lösningar på de problem som dyker upp.

Jag har ofta en väldigt varierad arbetsdag. Ena dagen åker jag runt i skogen, tillsammans med en markägare, och tittar på möjliga markområden. Andra dagen sitter jag på kontoret och besvarar mail och ringer telefonsamtal. Tredje dagen träffar jag kommunfullmäktige i en kommun och berättar om vindkraft.

Vi har väldigt kul ihop på jobbet och har högt i tak. Som projektledare på SR Energy förväntas du ta mycket eget ansvar men samtidigt vet jag att jag alltid har stöttning ifrån ledningen, vilket gör att jag vågar ta beslut och driva projekten framåt.”

Staffan Bergh
Investment Manager

”En stor del av mitt arbete består i att utvärdera affärsmöjligheter för SR Energy.”

”En stor del av mitt arbete består i att utvärdera affärsmöjligheter för SR Energy. Detta gäller våra egna vindkraftsprojekt, projekt eller parker till salu och projekt inom andra tekniker. Bolaget är av naturliga skäl starkast på vindkraft men förutsättningarna ändras konstant så vi måste alltid fundera på om vi gör rätt saker inom förnybart. Andra tekniker för elproduktion som solkraft och olika typer av lagringstekniker är något vi alltid försöker ha koll på.

Jag arbetar också med finansiell förvaltning av vår elhandelsportfölj. Där består arbetet främst av dagliga diskussioner och analyser kring de alla de komponenter som tillsammans sätter elpriser och förväntningarna på framtida elpriser. Det handlar om allt ifrån råvarupriser, geopolitisk oro och konjunkturförväntningar till magasinsfyllnad i de nordiska vattenmagasinen och tillgänglig elnätskapacitet till Centraleuropa.

Det mest intressanta med mitt arbete är kombinationen av finans, miljö, klimat, teknik och politik. Den största utmaningen i en marknad under kraftig förändring är att förutsättningarna konstant ändras så vår analys alltid behöver omvärderas.”

Lediga tjänster

SR Energy befinner sig i en expansiv fas där vi växer och blir fler. Just nu har vi inga lediga tjänster, men gör gärna en intresseanmälan och skicka ditt CV till oss. Vi ser fram emot att höra från dig.

Skicka in din intressenmälan




    Bifoga en fil


    Genom att skicka en intresseanmälan godkänner jag
    SR Energy integritetspolicy